Stäng filter
0 kr.
30.000 kr.
1 sovr.
8 sovr.
1 km
60 km
Visa 13 hyra bostad
Filter icon Filtrera sökning
BostadsAgent - helt gratis: Få e-post, när det kommer nya bostäder som matchar dina önskemål
Sortering:
13 lediga hyresbostäder

Hyra Bostad i Falun - Se alla lediga hyresbostäder i Falun

Falun har världsarvsstatus som en av drygt 1000 platser i världen. Det betyder att Unesco (Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur) anser att platsen är så viktig att den ska bevaras för all framtid. Falun var på 1600-talet en internationell stad med Sveriges största och modernaste arbetsplats - Falu Gruva vilken bidrog till formandet av dagens svenska industrisamhälle. Læs mere
Stigaregatan 5 79160 FALUN, Dalarnas
Camera icon
2
Läs mer
3.000 kr.
1 rum
20 m2

Small student apartment...

Trotzgatan, Falun
Camera icon
2
Ny
Läs mer
13.500 kr.
3 rum
87 m2

Lägenhet - trotzgatan, ...

Kung Gustafs Torg 2 C 79170 Falun, Falun
Camera icon
2
Ny
Läs mer
9.333 kr.
3 rum
80 m2

Kung gustafs torg 2 c

Östra Tvillingvägen, Falun
Camera icon
2
Ny
Läs mer
3.800 kr.
1 rum
25 m2

Lägenhet - östra tvilli...

Hagagatan 5 79188 FALUN, Dalarnas
Camera icon
4
Läs mer
3.000 kr.
1 rum
20 m2

Bedroom apartment, falun

Lugnetvägen 5 79131 FALUN, Dalarnas
Camera icon
2
Läs mer
4.500 kr.
2 rum
70 m2

Lovely apartment, borlänge

Herrhagsvägen, FALUN
Camera icon
13
Ny
Läs mer
9.000 kr.
3 rum
80 m2

Lägenhet - herrhagsväge...

Herrhagsvägen 217, 219, 221, 223, 225, 227, 229, 231, 233, 235, 237, 239 791 76 Falun, Falun
Camera icon
1
Ny
Läs mer
5.389 kr.
2 rum
68 m2

Herrhagsvägen 225

centralvägen 28 79146 FALUN, Dalarnas
Camera icon
4
Läs mer
3.300 kr.
5 rum
15 m2

Klephgården

Hemskogsvägen, Falun
Camera icon
0
Ny
Läs mer
3.800 kr.
1 rum
24 m2

Rum i lägenhet - hemsko...

Östra Tvillingvägen, Falun F
Camera icon
0
Ny
Läs mer
6.300 kr.
2 rum
68 m2

Lägenhet - östra tvilli...

Hälsingbergsvägen, Falun
Camera icon
0
Ny
Läs mer
3.500 kr.
1 rum
12 m2

Rum i studentkorridor -...

Lindsberg 10, Falun
Camera icon
0
Läs mer
4.300 kr.
1 rum
3000 m2

Sugen på att vara med o...


Hyra bostad i Falun

Falun ligger bra till

Falun ligger mitt i Dalarna, ett par timmar från fjällen och ett par timmar från Stockholm.
Här är det lätt att ha ett aktivt liv, oavsett om du tycker om friluftsliv eller kultur. Här finns inga bilköer och du behöver inte pendla långa sträckor. Det finns däremot tid till vänner, familj, underhållning, skidturer eller annat.

Fördelarna med att bo i hyreslägenhet i Falun

Vi har gjort en lista över några av alla de fördelar som finns med att bo i hyreslägenhet i Falun, ta en titt och börja din sökning efter lediga lägenheter i Falun redan idag.

Falun har ett rikt kulturliv

I Falun finns ett rikt och varierat kulturliv med många föreningar och aktiva invånare som brinner för kultur. Teater, film, konserter, utställningar, berättelser, dans, slöjd, konst, museer och mycket mer.

I Falun finns många möjligheter att vara aktiv

Faluborna är aktiva. Det beror till stor del på de fina förutsättningar som finns i omgivningarna och de anläggningar som finns inom kommunen.
Det finns allt från specialarenor som hoppbackarna till friluftsbad, gym, isbanor och sporthallar. För dig som gillar promenader så finns det fina vandringsleder i hela Falu kommun. Totalt finns det 16 naturreservat.

Bra cykelvägar i Falun

Du kan ta dig till och från Falun på flera olika sätt. Busstrafiken hjälper dig att komma runt i staden och dess utkanter. Det finns också bussar i flextrafik från de områden i kommunen som saknar kollektiva bussförbindelser med närmaste tätort. Den närmaste flygplatsen finns utanför Borlänge, bara ett par mil från Falun, och trafikerar sträckorna Borlänge-Malmö samt Borlänge-Göteborg/Landvetter. Dessutom avgår charterflyg till flera turistorter i Europa. På resecentrum finns Falu kommuns enda järnvägsstation som har byggts om till ett modernt resecentrum. Det gamla stationshuset är sammankopplat med den nya bussterminalen.

Skidsportens Falun

Ingen idrott är så förknippad med Falun som längdskidåkning. Här finns mängder av fina spår, även för den vanlige motionären som vill vässa formen. Det finns tre skidbackar i kommunen, en som kommunen sköter och två privata anläggningar. Den skidbacke som kommunen sköter är Källviksbacken, här finns två liftar och tre nedfarter samt en snowpark och skicrossbana vid goda snöförhållanden. De två privata anläggningarna är Bjursås Ski Center med sju liftar och 21 nedfarter samt ett snowboardland och Svärdsjöliften med en lift och nedfart.
Den 16-17 mars 2019 arrangeras Svenska Skidspelen på Lugnet i Falun. Då gör den absoluta världseliten upp i FIS Cross Country World Cup. Varje år arrangeras FIS Cross Country World Cup som är den årliga världscupen och består av alla traditionella tävlingsgrenar.

 

Att bo i hyreslägenhet i Falun

Har du fastnat för Falun och bestämt dig för att du vill hitta en lägenhet här, så kan det vara bra att ta reda på vilka områden som kan vara intressanta att bo i. Vi har listat några av de områden som du kan kika lite närmare på. Var ute i god tid och bestäm dig för vilken storlek, läge och typ av hyreslägenhet du kan tänka dig.

Vilken stadsdel skall du då leta efter din nya hyreslägenhet i?

  • Centrum För den som vill ha en centralt belägen lägenhet, bara ett hundratal meter från Stora torget, finns livliga gator eller lugnare, allé-liknande stråk. Boende i centrum betyder närhet till teater, biograf, restauranger, bibliotek, nattklubbar, gallerior, världsarvet gruvan och trästaden Elsborg m.m. Samtidigt har du bara tio minuters cykeltur till sjön Runn med café, bad, båtklubb och plogade skridskobanor vintertid.

  • Galgberget Galgberget är barnvänligt och ligger på en höjd strax ovanför Falun. Här blandas villor med lägenheter i låga och höga hus. Känslan av en by, helt nära staden! På Galgberget kan du hitta lägenheter med storslagen utsikt över Runn och energieffektiva passivhus. Golfbana, fotbollsplaner, slalombacke och ridhus ligger på cykelavstånd. Skogen är nära, till glädje för alla som vill gå en promenad eller bygga en koja. En cykelbana ner till centrum gör det lätt att cykla till jobbet, shoppingen, restaurangerna och nöjeslivet. Det finns även gott om bussturer i området.

  • Britsarvet I Britsarvet finns höga hus med varierande färger. Här finns all tänkbar service nära, med livsmedelsbutiker, tandvård, skolor och seniorboende. Fotbollsplaner och isbanor finns i området. Populära badplatser hittar du vid Kålgården och Bojsen beach, en kort promenad bort. Vid Kålgården finns en minigolfbana och en gång- och cykelväg runt Östanforsån som löpare och hundägare gärna använder sig av. Från Britsarvet finns också cykelbana in till centrum och till Lugnet som tar 10–15 minuter att ta sig till. Men det finns även bussar som trafikerar området.

  • Elsborg Elsborg är en av Faluns bäst bevarade stadsdelar med bebyggelse från 1600-talet. I denna gemytliga del av centrum upplever du Faluns arv från gruvepoken. En vända i kvarteret gör att du känner historiens vingslag. Området ligger på bekvämt promenadavstånd till Faluns affärskvarter, och går man åt andra hållet kommer man till Tisken, där du kan ta en kvällspromenad på den strandnära gång- och cykelbanan.

Snabb omsättning på hyresbostäder i Falun

Om du vill hitta din drömlägenhet i Falun behöver du aktivt söka efter lägenhet. Det är alltid bra att vara ute i god tid när du letar hyreslägenhet i Falun då omsättningen är hög och de attraktiva lägena och hyrorna försvinner snabbt.  

Att hyra en lägenhet i andra hand kan vara ett alternativ

Fundera även på om du kan tänka dig att hyra en lägenhet i andra hand. Andrahandslägenheter är ofta möblerade och ett andrahandskontrakt kan vara perfekt för den som just flyttat hemifrån eller bara planerar att bo i Falun under en kortare tid till exempel för att studera eller arbeta.

Gå på visningar när du letar hyreslägenhet i Falun

När du väl hittat en lägenhet i Falun, som verkar vara intressant, är det bra om du går på visning. Förutom att kontrollera att själva hyreslägenheten stämmer med dina krav och beskrivning, kan du också höra dig för om gemensamma utrymmen, förråd och eventuell parkeringsplats.

+46 8 446 892 65 (måndag till fredag 09.30-12.00)
info@bostadshub.se (måndag till fredag 10.00-16.00)