Stäng filter
0 kr.
30.000 kr.
1 sovr.
8 sovr.
1 km
60 km
Visa 9 hyra bostad
Filter icon Filtrera sökning
BostadsAgent - helt gratis: Få e-post, när det kommer nya bostäder som matchar dina önskemål
Sortering:
9 lediga hyresbostäder

Hyra Bostad i Lulea - Se alla lediga hyresbostäder i Lulea

Luleå är Norrbottens största stad med nära 80 000 invånare. Här finns en skärgård med över tusen öar, ett näringsliv som ständigt utvecklas, ett universitet med forskning i världsklass och tillgång till en naturnära livsmiljö året om. Læs mere
Sandviksgatan, Luleå
Camera icon
3
Ny
Läs mer
4.500 kr.
1 rum
12 m2

Rum i lägenhet - sandvi...

Burströmsvägen, Luleå
Camera icon
3
Ny
Läs mer
5.500 kr.
1 rum
46 m2

Lägenhet - burströmsväg...

Skansgatan, Luleå
Camera icon
5
Ny
Läs mer
4.750 kr.
1 rum
15 m2

Rum i hus - skansgatan,...

Mjölkuddsvägen, Luleå
Camera icon
7
Ny
Läs mer
8.000 kr.
2 rum
62 m2

Lägenhet - mjölkuddsväg...

Sandviksgatan, Luleå
Camera icon
0
Ny
Läs mer
7.500 kr.
1 rum
30 m2

Lägenhet - sandviksgata...

Malmuddsvägen, Luleå
Camera icon
0
Ny
Läs mer
5.000 kr.
1 rum
43 m2

Lägenhet - malmuddsväge...

Burströmsvägen, Luleå
Camera icon
0
Ny
Läs mer
6.500 kr.
1 rum
45 m2

Lägenhet - burströmsväg...

Yrkesgatan, Luleå
Camera icon
0
Ny
Läs mer
5.100 kr.
1 rum
46 m2

Lägenhet - yrkesgatan, ...

Blidvägen, Luleå
Camera icon
0
Ny
Läs mer
7.500 kr.
3 rum
100 m2

Radhus - blidvägen, luleå


Hyra bostad i Luleå

Luleå en öppen stad vid ett öppet hav

I Luleå finns både storstadspuls och småstadsidyll. Här finns ett lugnare liv jämfört med storstäderna och här får du mer tid till både familj och fritid. I Luleå finns ett stort idrottsintresse med basket och ishockey på elitnivå. Kulturen blomstrar och det finns många musikscener, teater, dans och konst. Luleå toppar solligan och vatten högst närvarande. Oavsett vart du bor har du nära naturen. Det är också nära till fjällupplevelser och här hittar du några av Skandinaviens bästa skidbackar.

Fördelarna med att bo i hyreslägenhet i Luleå

Vi har gjort en lista över några av alla de fördelar som finns med att bo i hyreslägenhet i Luleå, ta en titt och börja din sökning efter lediga lägenheter i Luleå redan idag.

Magiska Norrsken i Luleå

Det magiska och sägenomspunna norrskenet, Aurora Borealis, bildas när rymdens solpartiklar krockar med den yttre atmosfären och på vilket sätt solvindarna bestämmer sig för att förflytta sig över himlen. Ljusupplevelsen i grönt, blått, lila och ibland även rött sveper vackert över den mörka kvällshimlen.

I Luleå är sport en del av livsstilen

Vare sig du vill titta på eller utöva sport själv, är Luleå ett bra val. Se en match med stadens dam- eller herrlag i hockey. Damlaget är svenska mästare och herrlaget är det idrottslag i norra Sverige som attraherar flest åskådare. De svenska mästarna i basket är hela Luleås favoriter.

Shopping i Luleå

Luleå är den största staden i norra Sverige och har därför en stor andel besökare som är i staden för att just shoppa. Stadskärnan har länge varit målet köpsugna, då världens första shoppingcenter faktiskt slog upp sina portar i Luleå i oktober 1955. Shopping, heter det fortfarande och är det är alltjämt en av stadens mest välbesökta platser.

Kultur- och nöjeslivet i Luleå

Luleå är en stad som har något för alla när det kommer till nöjen och det finns ett brett utbud av aktiviteter. Hjärtat av kultur- och nöjeslivet i hela regionen heter Kulturens hus och det har alltid något intressant på repertoaren. Luleå ligger i framkant när det gäller teknologi och det återspeglas inte minst i Teknikens hus, som är en spännande plats för alla.

Luleå älskar vintern

Luleå har fostrat flera framstående vinteridrottare. Här finns optimala
förutsättningar att utöva vintersport flera månader om året och det är en del av invånarnas livsstil. Under vinter står så gott som alla i Luleå på någon form av skidor.

Att bo i hyreslägenhet i Luleå

Har du fastnat för Luleå och bestämt dig för att du vill hitta en lägenhet här, så kan det vara bra att ta reda på vilka områden som kan vara intressanta att bo i. Vi har listat några av de områden som du kan kika lite närmare på. Var ute i god tid och bestäm dig för vilken storlek, läge och typ av hyreslägenhet du kan tänka dig.

Vilken stadsdel skall du då leta efter din nya hyreslägenhet i?

  • Centrum Centrum består av Innerstaden, Norra hamnen, Gültzauudden, Västra stranden, Oscarsvarv, Södra hamnen, Stadsviken, Charlottendal och Östermalm. Här finns något för alla! Här finns butiker gott om caféer och restauranger, ett nytt Kulturhus och ett pulserande nattliv.

  • Bergviken Bergviken består av delområdena Kallkällan, Gamla Bergviken, Klintbacken, Skogsvallen och Skutviken. Under miljonprogrammet byggdes Kallkällan, Luleås största sammanhängande flerbostadsbebyggelse. Området Klintbacken tillkom under 1980-talet på en tidigare campingplats.

  • Malmudden Malmudden består av delområdena Malmbanan och Svartholmen. Malmudden är en av Luleås fem minsta stadsdelar. Läget vid vattnet, utsikten och närheten till stan gör området mycket eftertraktat. Det är promenadavstånd till Kulturens hus, badhus och sporthall i centrum.

  • Skurholmen Skurholmen består av delområdena Västra Skurholmen, Burströmska gärdan, Smedkroken, Östra Skurholmen, Bredviken, Norra Bredviken, Hagaplan, Knöppelåsen, Fridhem och Kvarnbäcken. Västra Skurholmen är bebyggt av nya låga hyreshus. Här trivs barnfamiljer då Skurholmen är väldigt lugnt. Under slutet av 1800-talet fanns på Skurholmen några enstaka hus. År 1900 byggdes den första enkla bron över till Malmudden.

  • Mjölkudden Mjölkudden består av delområdena Munkeberg, Guldkusten, Mjölkudden, Ankarkronan och Radiomasten. Mjölkudden är en trivsam stadsdel på gång- och cykelavstånd från centrala Luleå. Här finns bra bussförbindelser. Namnet härstammar från att man förr brukade ro mjölk över från udden över Stadsviken till Luleå.

  • Björkskatan Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Centrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Stadsdelen består mestadels av villor och radhus men här finns även studentbostäder. Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss.
    Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De kalla vinter vindarna tycks omvandla grader Celsius till samma gradtal Kelvin när man kommer över bron.

  • Svartöstaden Svartöstaden består av delområdena Svartöberget, Svartöstan, Svartön, Svartöbrinken och Malmkajen. Svartöstaden är landets enda kåkstad som i stort sett är bevarad intakt. Genom att industrierna ligger mellan stadsdelen och centrala Luleå har Svartöstaden lyckats behålla sin karaktär. I dagens Svartöstan finns även några modernare småhus, och mindre hus med lägenheter. Svartöstan har utvecklats till ett populärt område för kreativa människor inom konst musik och teater.​

Snabb omsättning på hyrabostäder i Luleå

Om du vill hitta din drömlägenhet i Luleå behöver du aktivt söka efter lägenhet. Det är alltid bra att vara ute i god tid när du letar hyreslägenhet i Luleå då omsättningen är hög och de attraktiva lägena och hyrorna försvinner snabbt.  

Att hyra en lägenhet i andra hand kan vara ett alternativ

Fundera även på om du kan tänka dig att hyra en lägenhet i andra hand. Andrahandslägenheter är ofta möblerade och ett andrahandskontrakt kan vara perfekt för den som just flyttat hemifrån eller bara planerar att bo i Luleå under en kortare tid till exempel för att studera eller arbeta.

Gå på visningar när du letar hyreslägenhet i Luleå

När du väl hittat en lägenhet i Luleå, som verkar vara intressant, är det bra om du går på visning. Förutom att kontrollera att själva hyreslägenheten stämmer med dina krav och beskrivning, kan du också höra dig för om gemensamma utrymmen, förråd och eventuell parkeringsplats.


 

+46 8 446 892 65 (måndag till fredag 09.30-12.00)
info@bostadshub.se (måndag till fredag 10.00-16.00)