Stäng filter
0 kr.
30.000 kr.
1 sovr.
8 sovr.
1 km
60 km
Visa 11 hyra bostad
Filter icon Filtrera sökning
BostadsAgent - helt gratis: Få e-post, när det kommer nya bostäder som matchar dina önskemål
Sortering:
11 lediga hyresbostäder

Hyra Bostad i Skelleftea - Se alla lediga hyresbostäder i Skelleftea

Skellefteå ligger cirka 15 km uppströms från Bottenviken och Skelleftehamn, där E4:an möter Skellefteälven. Skellefteå och är en relativt en ung stad i en gammal bygd då staden grundades 1845 men omgivningens bebyggelse går tillbaka till 1300-talet. Skellefteå kallas ibland "Guldstaden" på grund av Boliden AB:s långvariga verksamhet i området, samt det berömda Skelleftefältet, ett av världens mineralrikaste. Læs mere
Strandgatan, Skellefteå
Camera icon
9
Ny
Läs mer
8.600 kr.
2 rum
50 m2

Lägenhet - strandgatan,...

Nygatan 28 Tjärhovsgatan 10 a, b Tjärhovsgatan 12 Tjärhovsgatan 12 a, b 931 32 Skellefteå, Skellefteå
Camera icon
2
Ny
Läs mer
3.487 kr.
1 rum
30 m2

Nygatan 28

Hörnellgatan 18 931 30 Skellefteå, Skellefteå
Camera icon
1
Ny
Läs mer
6.626 kr.
3 rum
79 m2

Hörnellgatan 18

S Lasarettsvägen 5, Centrum
Camera icon
10
Ny
Läs mer
3.481 kr.
1 rum
40 m2

S lasarettsvägen 5

Morellstigen 8, Erikslid
Camera icon
5
Ny
Läs mer
5.715 kr.
2 rum
61 m2

Morellstigen 8

Orkestervägen 84, Skellefteå
Camera icon
1
Ny
Läs mer
5.278 kr.
2 rum
63 m2

Orkestervägen 84, skell...

Orkestervägen 84, Skellefteå
Camera icon
1
Ny
Läs mer
5.278 kr.
2 rum
63 m2

Orkestervägen 84, skell...

Uppfinnarvägen 34, Skellefteå
Camera icon
1
Ny
Läs mer
5.546 kr.
2 rum
65 m2

Uppfinnarvägen 34, skel...

Myntgatan 75 - Moröhöjden, Skelleftea
Camera icon
3
Ny
Läs mer
6.300 kr.
2 rum
40 m2

Lägenhet - myntgatan 75...

Skellefteå, Skellefteå F
Camera icon
0
Ny
Läs mer
5.970 kr.
12 rum
100 m2

Hus - skellefteå, skell...

Moröhöjden, Skelleftea
Camera icon
0
Ny
Läs mer
6.300 kr.
2 rum
40 m2

Lägenhet - myntgatan 75...


Hyresbostäder Skellefteå

I Skellefteå hinner du med

En av fördelarna med Skellefteå är att här hinner människor mer utan att stressa. De korta avstånden och variationen får tillvaron att gå ihop. Här har du förutsättningar för ett tryggt boende.Skellefteå erbjuder alla tänkbara aktiviteter inom kultur, sport, nöje och det mesta du söker.
 

Fördelarna med att bo i Hyresbostäder i Skellefteå

Vi har gjort en lista över några av alla de fördelar som finns med att bo i hyreslägenhet i Skellefteå, ta en titt och börja din sökning efter lediga lägenheter i Skellefteå redan idag.

Skellefteå har mycket att erbjuda

Skellefteå är en plats fylld av möjligheter där du kan fylla ditt liv med omväxling och spännande innehåll. Bot du i lägenhet i Skellefteå har du tillgång till ett aktivt föreningsliv och engagerade eldsjälar som ger invånarna chansen att få en fritid full av energi. Oavsett om det handlar om sport, kultur, jakt eller är närheten till vildmark och orörd natur i och omkring Skellefteå en naturlig del.

I Skellefteå betyder livskvalitet närhet till vatten

Se till att din lägenhet har plats för fiskeutrustning. Få kommuner kan erbjuda livskvalitet med koppling till vatten som Skellefteå. I Skellefteå finns 1 500 sjöar och närmare 1 000 namngivna vattendrag. Störst är Stora Bygdeträsket med 30 km2 och 50 meters djup.

Skoterälskarens stad

Skellefteå är en sann skoterkommun med cirka 175 mil skoterleder som tar dig i stort sett vart som helst i kommunen! I Skellefteå bor många som ägnar sig å skoterkörning under vinterhalvåret. Både de som har det som fritidssysselsättning med familj och vänner och de som satsar på skoterkörning som sport.

Skellefteås matkultur är fantastisk

Upplev den norrländska matkulturen. Här har man koll på hur man serverar lax och färskpotatis, hur man kokar palt, syltar hjortron, gräddar tunnbröd och hur man bäst tar tillvara älgkött. Och smaken av Västerbottensosten har väl de flesta av oss provat.

Att bo i hyreslägenhet i Skellefteå

Har du fastnat för Skellefteå och bestämt dig för att du vill hitta en lägenhet här, så kan det vara bra att ta reda på vilka områden som kan vara intressanta att bo i. Vi har listat några av de områden som du kan kika lite närmare på. Var ute i god tid och bestäm dig för vilken storlek, läge och typ av hyreslägenhet du kan tänka dig.

Vilken del av Skellefteå skall du då leta efter din nya hyreslägenhet i?

 • Centrum I Skellefteå centralort finns ett brett utbud av bostäder i varierande storlekar. Här finns  komplett service och gång- eller cykelavstånd till stadens hela utbud av affärer och nöjen. Här bor du enkelt utan att vara beroende av bilen. Dessutom finns naturen runt hörnet..

 • Centrum Södra Centrum södra ligger som namnet skvallrar om på södra sidan om älven, på bekvämt gångavstånd från centrumkärnan. Du behöver inte ha bil och en kort promenad bort ligger populära områden som Stadsparken och Älvsbrinken. Strandpromenaden vid älven ger fina naturupplevelser och motionsmöjligheter.

 • Prästbordet Här bor du nästan inne i centrum och har praktiskt taget inga avstånd till ställen som Nordanåparken, den kulturhistoriska kyrkstan Bonnstan och mängder av gång- och cykelvänliga sträckor ner mot älven.

 • Norrböle Norrböle gör ingen besviken. Särskilt inte om du är ute efter gammaldags charm. Detta lugna och fridfulla område ligger så nära citykärnan det går att komma. Här finns trevliga strövområden, elljusspår, aktivitetsområdet Vitberget, Norrvalla och Skellefteå Kraft Arena.

 • Anderstorp Anderstorp ligger på södra sidan älven och har trivsam atmosfär. På gångavstånd ligger universitets- och högskoleområdet Campus och därför hittar man naturligt många studentbostäder just här.

 • Älvsbacka Med naturskönt läge på Skellefteås östra sida hittar du Älvsbacka. Området breder rofyllt ut sig alldeles intill älven. Centrum ligger bara några minuter bort, och det är nära till Skellefteås fina stadsbibliotek. Här finns en blandning av villor och lägenheter.

 • Morö Backe Morö Backe är ett av de större bostadsområdena i Skellefteå. Området är uppskattat för sin närhet till skola, 4H-gård, natur och Skellefteås största handelsområde Solbacken.

 • Erikslid Med 5 minuter med cykel från centrum, hittar du Erikslid. Här finns lägenheter byggda på 90-talet. Preparerade motionsspår och närheten till en av landets mest respekterade betongparker för skateboard och cykel ligger här och du har nära till hockeymatcherna i Skellefteå Kraft Arena och fotboll på Norrvalla.

 • Sunnanå och Sörböle Sunnanå och Sörböle är områden med omväxlande karaktär. Här kan du bo både lantligt och i traditionell lägenhetsmiljö.

 • Sjungande Dalen Sjungande Dalen är ett välbevarat område från 60-70-talet. Husen omringas av en vacker och vild tallskog. Här hittar du också kolonilotter, elljusspår och en härlig naturpark.

 • Bergsbyn Bergsbyn är nog ett av Skellefteås absolut vackraste områden. Älvens närhet ger underbar utsik, och här kan du kombinera känslan av villaliv med tryggheten i att hyra lägenhet. Till Skellefteå centrum är de ca 5 km. Bussar går var tjugonde minut.
   

Snabb omsättning på hyreslägenheter i Skellefteå

Om du vill hitta din drömlägenhet i Skellefteå behöver du aktivt söka efter lägenhet. Det är alltid bra att vara ute i god tid när du letar hyreslägenhet i Skellefteå då omsättningen är hög och de attraktiva lägena och hyrorna försvinner snabbt.  

Att hyra en lägenhet i andra hand kan vara ett alternativ

Fundera även på om du kan tänka dig att hyra en lägenhet i andra hand. Andrahandslägenheter är ofta möblerade och ett andrahandskontrakt kan vara perfekt för den som just flyttat hemifrån eller bara planerar att bo i Skellefteå under en kortare tid till exempel för att studera eller arbeta.

Gå på visningar när du letar hyreslägenhet i Skellefteå

När du väl hittat en lägenhet i Skellefteå, som verkar vara intressant, är det bra om du går på visning. Förutom att kontrollera att själva hyreslägenheten stämmer med dina krav och beskrivning, kan du också höra dig för om gemensamma utrymmen, förråd och eventuell parkeringsplats.
 

+46 8 446 892 65 (måndag till fredag 09.30-12.00)
info@bostadshub.se (måndag till fredag 10.00-16.00)