Verified by Bostadshub:
Validated icon Yes

Rent 12 rooms house of 300 m² in Huskvarna Tolarp Huskvarna

Property type House
Size 300 m2
Rooms 12
Rent 3.000 kr.

Boende på självhushållande småbruk med fokus på enkelhet


På Allmogegården lever vi en alternativ livsstil med den självhushållande gården i centrum. Vi värnar om naturen, djuren och enkel och okomplicerad livsstil.
Allmogegården är ett självhushållande småbruk som vi försöker driva så hållbart som möjligt. Vi är i stort sett självförsörjande på det mesta som vi behöver. Vi producerar mjölk, kött, ägg, spannmål, frukt och grönsaker mm på gården. Det vi behöver köpa är i stort sett bara kaffe, toalettpapper, salt, socker och kryddor. Det är vi väldigt stolta för.
Vi har totalt rum för ca 10 personer som bor året runt och 15 på sommaren. Vi har många volontärer som också kommer och hjälper till på gården via WWOOF. Dom stannar minst 2 månader åt gången.
Vi vill att alla som bor på gården delar våra värderingar om att försöka leva en mer hållbar livsstil och värna om gården, naturen, djuren och människorna.
Vi delar på de dagliga sysslorna på gården som består av hushållssysslor och djursysslor. Till hushållssysslorna hör tex laga frukost, lunch och middag, städa, baka bröd, göra mejeriprodukter från mjölken, ta in ved, tömma dassen, etc. Till djurssysslorna hör att utfodra djuren, rengöra, och se till att de har det bra. Vi har Kor, hästar, får, grisar, höns, ankor och kalkoner.
Antingen gör man 3 timmar om dagen med sysslor och lagar lunch en gång varannan vecka samt en helg i månaden och betalar då 3000 kr i månaden för mat och husrum. Alternativt gör man 1,5 timmar per dag av sysslor och en helg i månaden och betalar då 4000 kr i månaden.
Alla gör också en helgtjänst i månaden vilket innebär i stort sett att ta hand om djuren lördag och söndag. Man är då minst 3 personer som hjälps åt och det blir ca 3 timmar per dag lördag och söndag.
Det allra mesta av maten vi äter kommer från gården och är ekologisk och av mycket bra kvalitet. Vi äter de flesta måltider tillsammans. Dom som är borta på dagarna tar med lunchlåda. Vi äter väldig god och varierad mat varje dag. På helgen tar alla själva hand om sina måltider, dvs gör frukost och lagar / värmer på lunch etc.
Vi har inga spoltoaletter på gården utan bara utedass. Vi har två duschar som vi delar och två tvättmaskiner. Alla har så klart eget rum. Vi har bra internetuppkoppling.
Läs mer om Allmogegården på vår hemsida: e

Case number 1589550