Stäng filter
0 kr.
30.000 kr.
1 sovr.
8 sovr.
1 km
60 km
Visa 7 hyra bostad
Filter icon Filtrera sökning
BostadsAgent - helt gratis: Få e-post, när det kommer nya bostäder som matchar dina önskemål
Sortering:
7 hyresrätter hittades

Hyresrätter i Värnamo - Se alla lediga hyrebostäder i Värnamo här

Lägenhet - Tånnögatan, Värnamo
Läs mer
5.500 kr.
1 rum
50 m2

Lägenhet i Värnamo

Lägenhet - vikingagatan, Värnamo
Läs mer
10.290 kr.
3 rum
74 m2

Lägenhet i Värnamo

Rum i Lägenhet - Tryggarpsbacken, Värnamo
Läs mer
7.740 kr.
1 rum
78 m2

Rum i Värnamo

Lägenhet - Engelbrektsgatan, Värnamo
Läs mer
7.639 kr.
3 rum
80 m2

Lägenhet i Värnamo

Läs mer
8.185 kr.
3 rum
84 m2

Lägenhet i Värnamo

Lägenhet - Jönköpingsvägen , Värnamo
Läs mer
10.100 kr.
4 rum
125 m2

Lägenhet i Värnamo

Läs mer
3.900 kr.
1 rum
21 m2

Lägenhet i Värnamo


Bostadshub - Värnamo

 

Hyresbostäder i Värnamo

Värnamo är en liten stad i Jönköpings län i Småland och i kommunen bor det runt 34.500 människor. Staden har ett fint läge vid ån Lagan som mynnar ut i Vidöstern. Här kan du leva ett lugnt och härligt liv med naturen runt hörnet. I Värnamo är stressen långt borta och livskvaliteten är hög, här slipper man storstadens jäktande, avgaser och att trängas på fulla bussar.

Värnamo som stad är faktiskt väldigt ny, år 2020 firar staden 100 år. Det var nämligen först år 1920 som staden fick stadsrättigheter och kunde officiellt titulera sig som stad. Ortens historia sträcker sig dock längre bak än så, första gången Värnamo omnämns skriftligt var redan på 1230-talet. Då var dock orten känd som Warnnamo. Ända sedan medeltiden har Värnamo ansetts vara en viktig knytpunkt då vägar möts här och det var även en anhalt på vägen som sträcker sig mellan Jönköping, Linköping och Stockholm. Tack vare det gynnsamma läget växte en betydelsefull handelsplats fram.

Som boende i Värnamo gör man bäst i att ta vara på den fantastiska naturen som finns runtomkring och de upplevelser den erbjuder. Bland annat finns nationalparken vid namn Stora Mosse precis i närheten och där finns det över 50 km vandringsled. I närheten av Värnamo finns hela 17 st naturreservat där man kan njuta av vackra landskap och skogen. I dessa parker och reservat finns det massor av mysiga platser att ha picknick på om man vill ta en paus. För den äventyrliga finns det även många bra platser att cykla mountainbike och det finns även möjlighet att rida i skogen. I närheten av Värnamo finner du även skidanläggningen Isaberg, som med sina 8 liftar och 12 nedfarter är Sydsverige största. Här finns det skidskola, skiduthyrning och flera restauranger.

För barnfamiljen finns massor av härliga aktiviteter att ägna sig åt. Exempelvis är ett besök till simhallen, biblioteket eller biografen alltid uppskattat bland de små. I närheten finns även Smålands Bil- Musik- och Leksaksmuseum och centralt beläget finns parken Apladalen där barn kan kolla på djur och leka i lekparken. För de lite äldre barnen och ungdomar kanske ett besök till Isaberg Mountain Resort lockar. Där kan du bland annat åka segway offroad, göra en höghöjdsbana eller hinderbana och paddla kajak. Mitt i centrum hittar du även stadens stora skatepark som är populär bland ungdomar.   

Innan man flyttar hit är det bra att läsa på lite så att man har koll på de olika stadsdelarna och hur bostadsmarknaden i Värnamo ser ut. Om du inte känner att du