Stäng filter
0 kr.
30.000 kr.
1 sovr.
8 sovr.
1 km
60 km
Visa 0 hyra bostad
Filter icon Filtrera sökning
BostadsAgent - helt gratis: Få e-post, när det kommer nya bostäder som matchar dina önskemål
Sortering:
0 lediga hyresbostäder

Hyra Bostad i Boras - Se alla lediga hyresbostäder i Boras

Din sökning gav inte något resultat, försök igen

Hyra bostad i Borås

Borås är Sveriges 15:e största tätort. Staden är centrum i Sjuhäradsbygden och är, liksom hela bygden, historiskt känd för sin textilindustri. Den har också gjort sig ett namn för alla sina postorderföretag, som är en slags utveckling av bygdens tidigare kringresande handelsmän, "knallar".

En lägenhet i Borås ger närhet till grönska

Staden ligger inbäddad i parker och grönområden och med naturen runt knuten. Rya åsar erbjuder 500 hektar av härlig natur och vackra vyer. Runt staden finns friluftsgårdar och klubbstugor, och möjlighet för utfärder till skogar, sjöar och friluftsområden.
I Borås kan man hyra lägenhet centralt och ändå ha nära till naturen. Många bostadsområden ligger bara några minuter från skog och mark.

Fördelarna med att bo i hyreslägenhet i Borås

Vi har gjort en lista över några av alla fördelar med att bo i hyreslägenhet i Borås, ta en titt och börja din sökning efter lediga lägenheter i Borås redan idag.

Borås har ett levande centrum

Borås centrum är i allt högre grad levande. Sandwalls plats och Knalletorget längs Viskan har byggts om och blivit mötesplatser med uteserveringar och annat.
Stora torget förvandlas på torsdagskvällarna under sommartid till en utomhusscen där boråsare och turister samlas för att se artister uppträda.

Konst och skulpturstad

Det finns ett hundratal skulpturer runt om i Borås. Bodhi, är en av de mest omtalade och står i Viskan vid Knalletorget, den väldige Pinocchio av Jim Dine, och det senaste tillskottet: House of knowledge av Jaume Plensa. Tillsammans med street-artfestivalen No Limit har mångfalden av skulpturer bidragit till Borås goda rykte som konst- och skulpturstad.

Handels- och textilstaden Borås

Borås är en handelsstad och en textilstad. Under 1900-talet var Borås en av Sveriges snabbast växande städer, tack vare den då så expansiva tekoindustrin. I dag har Borås blivit ett centrum för textil design, utveckling och handel. Många välkända textil- och konfektionskedjor har sina huvudkontor i Borås. Traditionen av handel och textil förenas i postordern och e-handeln där många miljoner paket skickas från Borås varje år. Postorderns och e-handeln har gett Borås spetskompetens inom logistik och distribution. Borås strategiska läge är ett skäl till att många företag väljer Borås.

Bra förbindelser

Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, bland andra motorvägen mellan Göteborg och Stockholm. Tågtrafiken går i fyra riktningar. Med X2000 når man Stockholm på ca 3 timmar. En halvtimmes bilresa bort ligger Landvetter Airport..

Bo nära vilda djur, shopping och  motionscentrum

Både Djurpark och en mängd idrottsanläggningar har gjort området runt Knalleland till ett idrotts- och upplevelseområde. Här finns skatehall och ishall, liksom anläggningar för tennis, innebandy, curling, gymnastik, boule och simning Här finns fotbollsarena, en friidrottsarena, en friidrottshall, och utomhusbad, allt samlat i ett och samma område, och bredvid shoppingcentret som har djurpark och camping som närmaste grannar.

Att bo i hyreslägenhet i Borås

Har du fastnat för Borås och bestämt dig för att du vill hitta en lägenhet här, så kan det vara bra att ta reda på vilka områden som kan vara intressanta att bo i. Vi har gjort en lista på några av de bostadsområden som finns i Borås. I de mest populära områdena kan det bli svårt att hitta en ledig hyreslägenhet så var ute i god tid och bestäm dig för vilken storlek, läge och typ av hyreslägenhet du kan tänka dig. Många som letar efter lägenheter i Borås vill bo så centralt som möjligt.

Vilken stadsdel skall du då leta efter din nya hyreslägenhet i?

  • Centrum I centrum har du tillgång ett rikt utbud av affärer, restauranger, caféer, kultur och idrott. Men också till skolor, sjuk- och tandvård. Helt enkelt allt det en storstad erbjuder, men det mesta inom gångavstånd. Du har även nära till Knalleland, ett av landets första köpcentrum, Borås Arena och Textile Fashion Center.

  • Hulta Stadsdelen, som har byggnader med olika höjd, föddes under en period då lägenheter skulle vara rymliga och praktiska. Därför är det också nära till parkeringsplats och kollektivtrafik. Här finns också två mindre sjöar alldeles bredvid varandra, Glasögonsjöarna. Det här är en barnvänlig stadsdel med många lekplatser, grönområden och en fritidsgård. Hulta torg är samlingsplatsen där det alltid är liv och rörelse. Här finns bland annat butiker, frisör och pizzeria.

  • Göta Det här är en lugn och trevlig stadsdel med blandad bebyggelse från 30- och 40-talet. Det skapar en mysig och välkomnande atmosfär. Här är det bekvämt promenadavstånd till centrum, endast en tio minuters promenad. Du har också nära till naturområdet runt Pickesjön. Göta byggdes från början som en stad i staden och fortfarande finns här butiker med olika utbud.

  • Norrmalm Med närhet till skogarna i norr och centrum i syd är det lätt att trivas på Norrmalm. Norrmalm hör till stadens centrala stadsdelar och har en blandad bebyggelse med mestadels äldre flerfamiljshus. En charmig stadsdel med mycket själ. Här har du promenadavstånd till Kypesjöns friluftsområde och Knallelands shopping.

  • Tullen Västerut hittar du Tullen. En mysig stadsdel med en historia från 50-talet. Här finns det blandad bebyggelse, allt från fristående villor i äldre stil till trevliga flerfamiljshus. Många av fastigheterna ligger i kuperad terräng bland grönområden och vackra tallar. Ett extra plus är närheten till flera fantastiska vandringsleder och utsiktspunkter.

  • Hässleholmen Området byggdes under 60- och 70-talet med mottot, nära centrum, nära naturen. På senare tid har stora satsningar gjorts för att förbättra och göra miljön extra trivsam. Här bor du framförallt i långa trevåningshus eller i höghus. Lägenheterna är i varierande storlek. Det tar 10–15 minuter med buss till centrum och ännu snabbare går det med bil till R40.

Snabb omsättning på hyreslägenheter i Borås

Om du vill hitta din drömlägenhet i Borås behöver du aktivt söka efter lägenhet. Det är alltid bra att vara ute i god tid när du letar hyreslägenhet i Borås då omsättningen är hög och de attraktiva lägena och hyrorna försvinner snabbt.  

Att hyra en lägenhet i andra hand kan vara ett alternativ

Fundera även på om du kan tänka dig att hyra en lägenhet i andra hand. Andrahandslägenheter är ofta möblerade och ett andrahandskontrakt kan vara perfekt för den som just flyttat hemifrån eller bara planerar att bo i Borås under en kortare tid till exempel för studier.

Gå på visningar när du letar hyreslägenhet i Borås

När du väl hittat en lägenhet i Borås, som verkar vara intressant, är det bra om du går på visning. Förutom att kontrollera att själva hyreslägenheten stämmer med dina krav och beskrivning, kan du också höra dig för om gemensamma utrymmen, förråd och eventuell parkeringsplats.


 

+46 8 446 892 65 (måndag till fredag 09.30-12.00)
info@bostadshub.se (måndag till fredag 10.00-16.00)