Validerad av Bostadshub:
Validated icon Ja

Hyr ett 5-rums hus på 100 m² i Alingsås Laggenv Alingsås

Bostadstyp Hus
Storlek 100 m2
Antal rum 5
Hyra 5 000 kr.

Lantligt kollektiv söker sambo


Vi är ett litet kollektiv ca 15 km sydost om Alingsås som nu söker en ny sambo. Vi bor på en gård med boningshus byggt i mitten av 1700-talet och stall, lada och uthus från sekelskiftet. I boningshuset finns det tre sovrum, två vardagsrum, kök och badrum. Det finns en kamin i varje sovrum, en öppen spis i vardagsrummet och en vedspis i köket.
Till gården hör en stor trädgård och ca 2,5 ha hagmark. Omgivningarna består av skog (med mycket bär och svamp) och det finns badvänliga sjöar i närheten.
Här bor även ett gäng rescue-djur (minigrisar, hönor och katter). Det finns stora möjligheter att odla och gott om plats för både egna och gemensamma projekt.
Vi strävar efter att ha ett kollektiv med människor som vill bo tillsammans med andra, gärna på lång sikt. Exakt hur vi vill att allt ska fungera och vilken grad av "kollektivitet" vi vill ha, vill vi gärna diskutera oss fram till tillsammans med dig som flyttar in.
Vi har gemensam matkassa som vi använder till det basala och tar gemensamt ansvar för hushållet.
Vi vill att du som flyttar in är vegan och vi trivs bäst med att bo med folk som inte är cis-män. Det vore skoj om du är en person som gillar att greja med saker, men du behöver inte vara expert på någonting alls. Eftersom vi delar på ansvaret för djuren så vore det fint om du gillar djur.
Vi skulle vilja bygga upp en plats där vi är flera människor som bor tillsammans eller i närheten av varandra, bilda ett litet community där vi hjälps åt och har skoj tillsammans. Så om du t ex har en vagn som du skulle vilja ställa nånstans och bo i istället för att bo inne i huset så hojta! Vill du bo hos oss en kortare period så får du också gärna hojta!
Rummet som blir ledigt ligger på andra våningen och är ca 17 kvm stort, med välvt tak och en egen, mysig kamin.
Hyran ligger på 5000:-/månaden inklusive allt.
3 km från gården finns en busshållplats med bussar som går två ggr i timmen (pendlingstider), varje timme dagtid och varannan timme (kvällar och helger) mot alingsås och borås. Det är rätt smidigt att ha bil. Från Alingsås går tågen mot göteborg minst 2 ggr/timme (tidig morgon till ganska sen kväll) och tar 30-40 minuter. Vill en köra bil tar det ca 45 min till göteborg, 30 min till borås och 15 min till Alingsås.

Referensnummer 1589500